Живей онлайн

Вече работи регистрацията в деветия конкурс БГ сайт 2008 г., организиран от ABC Design&Communication, M3 Communications Group и PricewaterhouseCoopers. Тази година мотото на събитието е Живей онлайн. Желаещите да участват в конкурса могат да се регистрират до 20 септември 2008 г. Таксата за участие е 100 лв. за сайт.

Условията за участие в настоящия конкурс определи експертен съвет, в който членуват Жюстин Томс – управител на ABC Design&Communication, Иван Иванов – изпълнителен директор на Zed Digital Cybermark, Венера Александрова – уебдиректор на Netage.bg, и Александър Варов. Желаещите ще могат да се регистрират за участие онлайн на адрес www.bgsite.org

В това издание на конкурса водеща роля има публиката, която ще определи чрез своето гласуване най-добрите сайтове, допълни Томс. Експерти, ръководители на значими сайтове или фирми, свързани с интернет бизнеса, водещи специалисти в областта на уебдизайна ще бъдат членове на журито. Ще бъдат раздадени 10 награди, които обаче няма да бъдат разделени по категории.

През октомври всеки потребител може да даде гласа си на интернет страницата на конкурса и по този начин да определи избора на публиката. Тя ще гласува за фаворит в следните категории: Дизайн портфолио, Администрация, Банки и финанси, Електронен магазин, Корпоративен сайт, Web 2 платформа, Личен блог, Пътувания и туризъм, Социални грижи, Запознанства, Рекламна кампания и др. И тази година контролът за стриктното спазване на правилата и обективното гласуване е поверен на международната одиторска компания PricewaterhouseCoopers – арбитър на най-престижните конкурси като Оскар и Webby awards.

В рамките на конкурса в края на октомври традиционно ще се проведе двудневен уебсеминар, на който ще изнесат лекции водещи експерти от страната и чужбина в областта на онлайн маркетинга и уебприсъствието. Официалната церемония по награждаването на отличените ще се проведе на 31 октомври 2008 г. Победителите ще получат статуетка – символ на конкурса, изработена от Иво Арнаудов.

Няма коментари

Comments are closed.


«
»