Social Ads на Facebook

Старта на контекстната рекламна платформа на една от най-скъпите социални мрежи Facebook, по всяка вероятност няма да се окаже толкова успешен, колкото се предполагаше.

Откриването на Social Ads предизвика вълна от недоволство във връзка с нарушената анонимност на потребителите в хода на рекламната кампания Facebook Beacon.

Беше публикувана официална петиция, в която се изразява възмущението на потребителите от факта, че покупките в сайтовете партньори на Facebook, са били разпространени и в лентите с приятели, със снимка на участника, описание на покупката и блока с контекстна реклама.

При извършване на покупката потребителят може да откаже предаването на тези данни в мрежата си, но участниците смятат тази мярка за недостатъчна. Към инициативата в MoveOn.org вече са се присъединили над 5000 потребители на Facebook. Сред техните искания са : опростяване на процедурата за скриване на таргетираната реклама и забрана са следене на действията на потребителите.

2 коментара

  1. […] рекламна програма на Facebook създава реклами на базата на интересите на […]

  2. Facebook губи чар on ноември 26th, 2007

    […] главният изпълнителен директор на Facebook, представи новата рекламна стратегията на социалната мрежа, очакваше се да обясни как сайтът би могъл да струва $15 […]


«
»