Монтаж на климатик

Ако се имате нужда от висококвалифицирани специалисти, които да монтират вашият климатик, то попаднали сте на правилното място. Вимакс Клима предлага възможността да закупите климатици от най-известните марки сред които Fujitsu, Mitsubishi, Daikin, LG, Hitachi и много други. Можете да разчитате на нас и когато ви се наложи да монтирате вашият климатик.

монтаж на климатик Ние ще ви предложим коректно и професионално отношение на разумни цени от което да останете истински удовлетворени. Бързо и качествено ще монтираме вашият климатик, за да не се налага да се занимавате и с това в и без това претрупаното си ежедневие.

Работим бързо, качествено и надеждно за да постигнем стремежите си да сме най-добрите на пазара, а най-важни за тази оценка сте вие нашите клиенти, защото ние знаем, че доволният клиент се винаги се завръща, а това както знаем е важно за всеки съвременен бизнес.

Ние ще ви консултираме и ще ви препоръчаме най-доброто, което можете да получите за своята инвестиция, а след това дори ще извършим цялата процедура по монтажа на вашият климатик, за да сте доволни, както вие, така и ние.

Стандартизацията е важна за нашата работа и ние работим само и единствено по установени препоръки за монтаж на климатици, защото стандартите при монтаж ви гарантират „дълголетието” на вашият климатик.

Не е нужно да сте компетентни, ние знаем, че човек не може да разбира от всичко. Ето защо ние сме компетентни вместо вас, за да не се разсейвате от своите обичайни ангажименти с неща, които нямат отношение към тях.

Ние знаем какво точно искате и ви го даваме, а както знаем е гаранция за нашият общ успех. Не се колебайте, а ни се обадете за да извършим цялостната процедура по монтаж на климатик във вашата къща,вила, апартамент или офис .

Как се монтира климатик?

Независимо дали ще извършвате монтаж на климатик Daikin, Mitsubishi, Fujitsu, Sharp, Panasonic, Midea, Osaka или друга марка от най-разпространените климатици на българския пазар, то монтажът на климатик изисква подготовка състояща се от няколко етапа.

Първият от етапите, през които трябва да преминем при инсталацията на един климатик е уточнението да знаем къде точно ще разположим вътрешното и външното тяло на климатичната система. Добре е да се сме сигурни, че няма да поставим климатика на място, където той ще духа директно срещу нас и така да ни създаде общ дискомфорт, независимо дали го използваме през лятото или зимата.

Фундаменталната част от монтажа на един климатик се заема от инсталацията на вътрешното и външното тяло. Изключително важна роля играе и свързването на двете части на системата, за да може климатикът да функционира правилно и да удовлетворява температурните желания на своите ползватели. Най-често за свръзка между двете звена се използва мед и по-точно медни тръби, защото медта като метал има изключително важни качества и свойства, които се използват широко при монтажа на климатици. Тя издържа високото налягане,а стареенето й като материал е изключително бавно.

Друг важен момент е да се съблюдава разположението на вътрешното и външното тяло едно спрямо друго и в случай, че външното тяло е поставено по-високо от вътрешното, то да се уверите, че е използван метод с т.н. U-образно коляно за да предотвратите евентуално спиране на потока на маслото, което се подава към компресора и така да повишите сериозно риска от технически повреди на климатика.

Още един детайл от процедурата по монтаж на климатик е подсигуряване извеждането на кондензиралата течност. Нуждата от начин за справяне с конденза се налага поради разликата в температурите на вътрешното и външното тяло на климатика, като тази разлика често достига температурни стойности от над 10°C.

За да реагира адекватно на нашите желания, климатикът манипулира влажността на въздуха в помещението, което пък е съществена част от процеса на кондензиране на влагата. През лятото климатикът изсушава въздуха, но през зимата той го овлажнява за да поднесе приятни температури в нашия дом или офис.

Ако ви се наложи да разположите външното тяло на климатика по—високо от вътрешното такова, то може да ви се наложи да използвате т.н. дренажна помпа, която има собствен резервоар за конденз и при нужда изпомпва течността към специално приспособен маркуч, който я извежда извън вашият дом.
Предпоследния етап от процедурата по монтаж на климатик е обезвъздушаването на цялата система, което има за цел да осигури максималната ефективност при работата на климатичната инсталация.

Този етап се налага,заради рискът от изтичане на фреон и евентуално продиктуваната от този факт загуба на мощност на климатика. Вакуумирането на климатичната инсталация е относително кратко и трае около 30 минути, като варирането във времето се налага с оглед отдалечеността на външното и вътрешното тяло едно от друго, респективно и дължината на свързващите ги тръби.

Накрая достигаме и до финалната част или т.н. тестово пускане, при което монтажникът проверява налягането в климатика, чрез използването на манометър, за да бъде сигурен в правилното бъдещо функциониране на системата.

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»