Google с помощ за уебмастъри

Google пусна едновременно два източника в помощ на авторите на сайтове. Първият – книгата «Тествайте нон-стоп: пълно ръководство по Google Website Optimizer». Една от частите може да бъде изтеглена оттук, останалите части на книгата са достъпни за парички и на хартия. Ръководството по тестване на сайтове и рекламни кампании се състои от три части, започвайки от простото описание на Google Webmaster Tools чрез изброяване на факторите, влияещи на конверсията, и продължавайки с подробно техническо ръководство по тестиране за опитни уебмастъри. Крис Шерман (Chris Sherman), редактор на SerachEngineLand твърди, че втората част е едно от най-добрите ръководства за оптимизация.

Вторият – неголям постинг на Google Webmasters, съдържащ най-простички правила за управление на блоговете и начини за привличане на читатели. Съветите не са сложни:

• пишете качествено и често;

• не забравяйте за таговете и заглавията на постингите;

• следвайте всички ръководства за Google Уебмастър, в това число и по исползването на картинки и Flash, и намаляването на спама;

• посещавайте и коментирайте блоговете, които пишат по теми, сходни с вашите;

• включете RSS емисии;

• докажете, че именно вие сте автор на вашия блог, като заредите посочения HTML-файл или добавите метатаг към вашия блог, и следете статистиката в детайли.

Припомняме, че преди седмица Google предложи ръководство по SEO за начинаещи оптимизатори.

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»