My Location

През изминалите дни Google Maps получи редица подобрения, увеличаващи социалните възможности на проекта. Въведена е възможност за колективно редактиране на карти за отделни групи, което позволява съвместното планиране на екскурзии и маршрути, както и оставянето на отзиви за определени места за почивка и туризъм. Всеки редактор може да покани други редактори или да даде колективен достъп до съответната карта.

Има промени и в административния панел. Вместо традиционния бутон Hybrid, който даваше възможност да се създава смесена карта с географски данни и потребителска информация, се появи бутон Terrain, който позволява да се разгледа обемна физическа карта на месността с нанесен релеф.

Най-важното допълнение е в мобилната версия на Google Maps – Google Mobile Maps и се нарича My Location. My Location позволява да се идентифицира местоположението на потребителя с помощта на мобилния му телефон. Услугата My Location е в бета версия и е достъпна за мобилни платформи като Windows Mobile, Java, Blackberry и Symbian

Няма коментари

Comments are closed.


«
»