Google, Yahoo, Amazon и AOL нарушили патент

Компанията Polaris съди няколко интернет компании под претекст, че те са нарушили един от нейните патенти.

Сред фирмите, които отиват на съд, са Google, Yahoo, Amazon, Ask.com. Polaris твърдят, че всички тези компании са нарушили щатския патент номер 6,411,917, наречен „Система за автоматична интерпретация и препращане на съобщения“. Polaris поддържа тезата, че известните AdSense и AdWords, работят по технология базирана на техния патент, както и други фирми като Yahoo.

Очевидно, това е много дързък ход, защото битката срещу подобни интернет гиганти като Yahoo, Google, и Ask.com, би била много трудна, на някои дори би им се сторила абсурдна. Възможно е това да е ход на компанията, целящ да събира пари за своя патент, тъй като за споменатите сайтове, срещу които е повдигнато обвинение, са известни със финансовата си сила.

Изглежда това не е първия път, когато Polaris опитват нещо подобно. Собственикът на същия патент е повдигнал обвинение през 2006г. срещу Kana Software, за нарушение на патента. Най-интересното е, че от Kana са се съгласили да плащат определена сума пари, но това не е потвърдено.

Това е откъс от точките на патентната разпоредба, за които се твърди че са нарушени:

Метод за автоматично интерпретиране на електронно съобщение, включващ:
а) получаване на електронното съобщение от източник;
б) получаване на електронното съобщение, използвайки определени правила и
в) класифициране на електронното съобщение като такова на което може да бъде отговорено автоматично;

Методът за автоматична интерпретация на съобщение може също да съдържа един или няколко предварително зададени отговора, съответстващи на темата на съобщението от предварително зададена база данни за автоматичен отговор към получателя.

Няма коментари

Comments are closed.


«
»