Акциите на Google удариха рекордните 519 долара

Акциите на интернет компанията Google поскъпнаха до рекордните 519 долара за брой, след като най-голямата онлайн търсачка обяви, че обединява сили с производителя на маркетингов софтуер Salesforce, предадоха световните информационни агенции.
Двете компании обявиха, че са създали нов продукт, който позволява препродажбата на реклама в Google чрез софтуера на Salesforce. Според експерти в бранша обединението ще създаде повече възможности за Google да се свърже с хиляди рекламодатели, които преди това не са провеждали свои маркетинг кампании чрез автоматичната система на търсачката.
Споразумението предвижда Salesforce да пусне нова версия на услугата си, така че нейните клиенти да могат да разпространяват онлайн рекламите си, насочени към представители на малкия и среден бизнес, чрез платформата на Google AdWords.
Новият инструмент за привличане на рекламодатели повиши цената на акциите на Google с 11,77 долара или 2,3% до 519 долара. Предишната им рекордна стойност от 509,65 долара беше постигната през ноември миналата година. Впоследствие цената им падна до 440 долара за брой през март.
В момента акциите на интернет търсачката са шест пъти по-скъпи спрямо стойността им през август 2004 година, когато те бяха пуснати чрез първично публично предлагане на цена от 85 долара за акция. По-малко от девет години след създаването є, пазарната стойност на компанията, основана от Лари Пейдж и Сергей Брин в гараж в Силицевата долна, вече е 162 млрд. долара.
За да поддържат конкурентните предимства на своята търсачка, от Google продължават да правят значителни разходи за технологично обновяване.
От ръководството на компанията оповестиха, че последните действия са в отговор на стратегията є за предоставяне на възможности за потребителите є за максимално бързо, опростено и подробно търсене на информация в мрежата. Google е в процес на разработване и на търсачка, която автоматично ще може да сравнява различен тип информация от глобалната мрежа.

Няма коментари

Comments are closed.


«
»