Kumo

Компанията Microsoft купи домейна kumo.com (от японски «kumo» се превежда като «облак»), за да пренесе на него търсачката Live.com, пише TechCrunch. Съществува версия, че още от началото на 2009 година Live.com ще се позиционира като социален портал, предоставящ на юзърите достъп до такива услуги като поща, фотоалбум, календар. Но функцията на търсачка на сайта Live.com вече няма да бъде достъпна.

Засега няма никакво официално потвърждение за това, как ще бъде използван този домейн и вземането на решение все още не е преминало през финалния си стадий. Затова е възможно Microsoft да не се възползва от това име за своята търсачка. Според мнението на Silicon Valley Insider, основният проблем на Microsoft се състои в това, че компанията не е в състояние да създаде разпознаваема марка в сферата на търсачките. Поради това от Microsoft предпочитат да преминат към използването на едно съвсем ново име, за да започнат абсолютно на чисто и от самото начало.

И действително, от една страна Microsoft вложи достатъчно много време и пари, за да утвърди марката Live.com, поради това преминаването на друг сайт би било ирационално. От друга страна частта, заемана от компанията на пазара на търсачки явно не е достатъчна за собствениците на Microsoft. Поради тази причина Microsoft вероятно ще се опита да развие и утвърди на пазара новата си марка – kumo.com.

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»