Wi-Fi в големите курорти

Макар че има още много какво да се желае, Wi-Fi мрежата в България продължава да се развива, като се появяват все повече и повече обществени точки за достъп.

През летния сезон те са най-гъсто разположени по черноморското крайбрежие, най-вече в известните курорти.

Безжична връзка се предлага на много места в курорта Албена (виж картата), където получавате свободата да използвате интернет в хотели, ресторанти, на плажа или до басейна

Тарифите са от 5 лв. за 1 час до 60 лв. за 24 часа.

Cacao Beach е друг популярен и атрактивен плаж на Българското Черноморие, част от бреговата ивица на курортния комплекс Слънчев бряг. Wi-Fi зоната обхваща трите заведения, част от комплекса -Cacao Beach, плажен бар Undo и бистро Cacao Beach. За потребителите е осигурена мегабитова връзка със съдействието на Net Is Sat.

Услугата се предлага до края на септември, включително на територията на къмпингите „Градина“ и „Златнарибка“ край Созопол. Скоростта на връзката е 3 мегабита и позволява спокойно да се провери електронна поща или да се разгледа съдържание в интернет. Единственото, което клиентите трябва да имат, е преносим компютър, PDA устройство или мобилен телефон с вградена безжична (wireless) карта. Ако нямат такава, на разположение на рецепцията в къмпинг „Градина“ са карти за безплатно ползване, съобщават от Net Is Sat.

Основно хот спот точките в страната са в заведения, хотели, университети, бензиностанции. Има i-zone програма на Министерството на транспорта и съобщенията, чиято цел е да стимулира използването на безжични технологии от студентите и преподавателите във висшите учебни заведения. Достъпът се осъществява с помощта на национален RADIUS сървър за оторизация на потребителите, като

всеки трябва да има активен акаунт, генериран от системния администратор в университета.

Ha Wi-Fi връзка в столицата може да разчитате в клуб MOTTO, някои от ресторантите от веригата McDonalds и елитните хотели – „Грандхотел София“, „Хилтън“, „Радисън“, „Родина“, „Даунтаун“, както и в бизнес градчето в Младост 4.

Ако сте на път и търсите WI_FI, някои от бензиностанциите на OMV могат да ви предложат безжична връзка.

24 часа

Няма коментари

Comments are closed.


«
»