Friend Connect

Google пусна нов инструмент за разработчици Friend Connect. Friend Connect ни позволява да направим от един сайт социална мрежа, използвайки базата потребители от няколко по-известни портала, AIM и OpenID.

friend connect
Да се присъедини към Friend Connect може всеки собственик на account в Google, Yahoo!, AIM или OpenID, а споделянето на информация е възможно с контактите във Facebook, Google Talk, hi5, LinkedIn, orkut, Plaxo и други. Friend Connect е базиран на социалната платформа OpenSocial, благодарение на което странични разработчици могат да добавят в галерията на Friend Connect нови приложения.

За да направим от сайта си социална мрежа, по уверенията на Google, не е нужно да се знае програмен език, а е достатъчно да се постави в страницата специален код и да се изберат допълнителни социални функции от Gadget каталога на Goggle или OpenSocial.

Присъединяването към Friend Connect става от тук

1 Comment so far

  1. Friend Connect on май 13th, 2008

    […] Friend Connect Тази микро-статия е съставена от Тодор Христов , публикувана е на 13.05.08 at 14:05 и е записана в категория Новини. Post a comment or leave a trackback: Trackback URL. « Прогрес – заводът на Грамер в Трудовец […]


«
»