Публикуване на прес релийзи

Все повече хора се информират от прес съобщенията, които PR-ите на компаниите публикуват в медиите. Постепенно този информационен канал се превърна в надежден и сигурен начин за ефективна комуникация с клиентите на даден бранд.

Днес ще ви предоставим няколко препоръки, които да гарантират достигането на вашия прес релийз до възможно най-голяма аудитория т.е. да бъде публикуван във възможно най-много медии били те електронни или печатни. Ето и нашите препоръки:

Отделете достатъчно време, когато създавате вашето съобщение, за да бъде то изпипано и професионално. Прессъобщения получават журналисти, които са затрупани с тях в своето ежедневие и ако искате да осигурите публикуването си, то най-добре е да подходите иновативно и интересно, като така почти сигурно ще изпъкнете пред прессъобщенията от другите компании.

Оформете добре самото прессъобщение, като включите логото на компанията, адрес и телефон за връзка, уеб страница за допълнителна информация, дата и атрактивно заглавие.

Създайте послание, което звучи неутрално, но обяснява на потребителите фактите за вашата компания и се опитва да ги ангажира. Така ще си гарантирате тяхното одобрение и доверие.

„Притиснете” медиите. Обадете се в съответните медии и се информирайте дали са заинтересовани от вашето прессъобщение, ако отговорът е да, то изпратете им го по най-бързия начин и споменете за уговорката по телефона. След като сте го изпратили се обадете отново, за да питате дали е получено и дали всичко е наред и дали нямат нужда от допълнителна информация по темата, която да им предоставите.

Ако публикувате прес релийз в интернет, то не пропускайте да се възползвате от възможностите на мрежата, като добавите и мултимедия, уебсайт за повече информация и/или RSS емисия за проследяване на събитията, за които сте информирали.

Добрият прес релийз е добър, когато сте достигнали определено ниво аудитория, което устройва вашите цели. Не забравяйте придържайте се към фактите, избягвайте прекалените прилагателни и бъдете неутрални в своето прессъобщение.

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»