Всеки десети пазарува онлайн

Според проучване на консултантската компания Nielsen през изминалите две години търговията в интернет е увеличила обема си с 40%. Близо 85% от потребителите в онлайн пространството вече са се възползвали от удобството да си купят нещо само с едно кликване на мишката. Този вид потребители представляват 10% от световното население, или 627 млн. души.

Най-голям дял сред купувачите в онлайн пространството имат корейците. В Корея 99% от хората, използващи световната мрежа, са си купили нещо онлайн поне веднъж. Следват Великобритания, Германия и Япония с по 97% и Австрия с 96%.

Номер едно сред най-желаните стоки остават книгите. 41% от всички запитани казват, че са си купили нещо за четене през последните три месеца. Значителен ръст е постигнало и онлайн пазаруването на облекла, аксесоари и обувки. Категорията е увеличила обема си от 20 на 36%. Важен дял имат и музикалните носители, DVD и игрите, както и резервациите за полети – 24%. 60% от онлайн купувачите по света са използвали кредитни карти. Това ги поставя на първо място сред разплащателните средства. 53% от използваните за тази цел кредитни карти са били Visa. На второ място по популярност е системата за плащане PayPal, чийто дял от пазара възлиза на 25%, следвана от банковите преводи.

Няма коментари

Comments are closed.


«
»