X-Cart

X-Cart е абсолютен световен лидер на пазара за платени приложения с отворен код за електронна търговия.
X-Cart е програмно осигуряване за електронен магазин позволяващо създаване на многофункционална, високотехнологична система за продажби по интернет без необходимост от специални познания по програмиране.
Това е готов уеб сайт за електронна търговия. При желание можете да го допълвате с всевъзможни функции и да модифицирате дизайна му в съответствие с особеностите на Вашия бизнес.
Днес електронни магазини базирани на X-Cart се използват в над 110 страни от света.

Всичко което трябва да направите след инсталацията на един X-Cart електронен магазин е да попълните информацията за Вашата фирма, стоки и услуги, да поставите необходимите снимки и изображения и да определите цените, отстъпките и условията за доставка.

В момента X-Cart се предлага в 2 варианта платформи X-Cart Gold и X-Cart Pro.

При X-Cart Gold регистриралият го потребител е едновремено администратор на магазина и доставчик (търговец) на стоки и услуги. Единствено този потребител има достъп до административния панел и има пълните права да организира работата на този електронен магазин.

При X-Cart Pro носителят на лиценза на програмното осигуряване работи с неограничен брой доставчици. Административният панел е поделен между различните търговци (доставчици) и всеки от тях може да помества и променя информация за своите стоки, услуги, данъци и условия за доставка, но няма възможност да влияе на информацията за стоки и услуги на друг търговец (доставчик). Собственикът на магазина (администраторът) притежава изключителни права за достъп до информацията на всички търговци (доставчици) и може по свое усмотрение да организира и контролира изцяло тяхната работа (непример да спре продукт от продажба). С други думи X-Cart притежава всички възможности на X-Cart Gold, но е предназначен за работа като по-голям интернет магазин в който стоки и услуги се предлагат от много търговци (доставчици) под ръководството на един собственик на лиценз.

X-Cart Основни характеристики
(подробна информация за X-Cart на английски език можете да намерите на сайт X-Cart)

Отворен код.
X-Cart е написан на PHP – най-разпространеният език за създаване на динамичен уеб сайт. Изборът на PHP гарантира безпроблемната поддръжка на X-Cart от почти всички доставчици на уеб хостинг услуги и лекота при разширяването. Smarty-шаблоните осигуряват разделянето на дизайн и PHP код. Това значи, че всички съставни части на магазина : елементи на дизайна , шрифтове, текстове, вътрешни функции и други могат да не се изменят или да се променят в съответствие с вече създадени шаблони или индивидуално по желание на клиента.

Възможност за работа на различни сървъри.
Програмното осигуряване за електронна търговия X-Cart може да бъде инсталирано и работи изключително стабилно на сървъри с различна операционна система :
Windows NT/2000/2003/XP, Linux, FreeBSD, MacOS X, Sun Solaris Sparc, NetBSD, CentOS както и на различни други разновидности на UNIX.

Лекота при инсталация и използване.
Не са необходими знания в сферата на програмирането за инсталиране на X-Cart. Специално разработена програма стъпка по стъпка изпълнява всички необходими операции.

Лесна интеграция с вече съществуващ уеб сайт.
Ако Вашата фирма вече има уеб сайт X-Cart може лесно да се интегрира в него.

Индексиране от търсачки.
X-Cart има вграден HTML каталог, което позволява на търсачките бързо да намират сайта и предлагите в него продукти, стоки и услуги описани по ключови думи и фрази

Висока степен на защита.
X-Cart предлага пълна HTTPS/SSL поддръжка, достъп с пароли, Blowfish криптиране на данните на клиентите, PGP криптиране на уведомителните писма изпращани по електронна поща, моментално изпращане на съобщения за неоторизиран достъп, мониторинг на опитите за измами с кредитни карти, изпълним модул AntiFraud (включително възможност за проверка на физическото местоположение на клиента по IP адрес), възможност за блокиране работата на магазина за конкретни потребители (по специфичен IP адрес), подсистема за създаване на резервни копия на данните на електронния магазин.

Отдалечено администриране на магазина.
Собственикът на лиценз за програмно осигуряване на X-Cart може да управлява своя електронен магазин от произволен компютър свързан с интернет от всяка точка на планетата.

Представяне на практически неограничен брой продукти.
X-Cart е разработен за работа на магазини предлагащи до 20 000 различни продукта. А при оптимизация на програмното осигуряване и допълнителна промяна на уеб сървъра X-Cart може леко да работи с над 500 000 продукта!

Използване на произволен език.
По подразбиране X-Cart е разработен като англоезичен продукт.
Въпреки това превод на целия интерфейс на електронният магазин може бързо да бъде направен с импортиране на файл в CSV формат.

Различни начини на работа с плащания.
X-Cart позволява приемането на плащания както онлайн (плащане с кредитна карта през повече от 100 водещи световни електронни системи за обработка на кредитни карти), така и офлайн (плащане с чек, банков превод, поръчка по телефон). Гъвкавата архитектура на X-Cart позволява лесно да се поддържа произволна платежна система (например ePay)

Разширени възможности за управление на електронен магазин.
В X-Cart са вградени стотици функции, улесняващи управлението на електронен магазин съобразно особеностите на всеки бизнес. Ето само някой от тях :
– вградени възможности за избор на мерки, валута и географска зона;
– инструменти за изчисляване на данъци и разходи за доставка в зависимост от избрания куриер;
– автоматично проследяване на пратката от DHL/Airborne, FedEx, United States Postal Service, InterShipper, Canada Post, UPS, Australia Post и други;
– статистически анализ на продажбите;
– предлагане на отстъпки за лоялни клиенти;
– запазване на всички направени поръчки за регистрирани потребители;
– вградена система за разпращане на новини;
– възможност за връщане на направени плащания и много други …

X-Cart: shopping cart software & ecommerce solutions.
X-Cart: shopping cart software & ecommerce solutions.

Няма коментари

Comments are closed.