Windows 7 upgrade

От Windows XP и Windows Vista до новата операционна система Windows 7

След официалното пускане на Windows 7 на 22 октомври тази година потребителите ползващи Windows XP и Windows Vista ще имат възможността за бърз ъпгрейд на операционната система до Windows 7 без да е необходимо закупуването на “full” версията на софтуера, а създадената за целта upgrade версия.
“Upgrade” версията е най-удобният и практичен начин за обновяване за потребители, ползващи Windows XP и Windows Vista, тъй като продуктът запазва всички потребителски файлове. За улеснение е създаден инструментът Windows Easy Transfer за преместване на документи, снимки, видео файлове, музика и настройки между два компютъра или между стара и нова инсталация на Windows. Помислено е и за възможността за ъпгрейд до Windows 7 в зависимост от конкретното издание на операционната система, която се ползва – Windows Vista Home Premium, Windows XP Professional, 32-bit Windows Vista, 64-bit Windows и т.н.

Upgrade версията на Windows 7 изисква наличието на по-стара операционна система на компютъра – XP или Vista, за да може тя да бъде обновена до най-новия продукт. Пълната “Full” версия не изисква наличието на операционна система и е необходима ако компютърът ще бъде форматиран. С тези разработки компанията е помислила за улеснение, както на потребителите на XP и Vista, така и за новите потребители на Windows.

За ползващите Vista ще е по-лесно и бързо да обновят операционната си система, тъй като единственото необходимо е наличието на инсталационния диск, с който да направят процедурата. За онези, които работят с XP процесът ще е малко по-различен. Първо ще трябва да установят дали е наличен минимум от системни изисквания с помощта на безплатна за сваляне Windows 7 Upgrade Advisor от страницата на компанията: windows.microsoft.com. Програмата открива потенциални проблеми с хардуера и наличните устройства, които могат да афектират инсталационния процес. Ако системата притежава необходимите изисквания, тогава потребителят може да обнови софтуера си. Microsoft са подготвили и съветник стъпка-по-стъпка как да протече процесът по обновяването на страницата на компанията, за да не се стига до загуба на данни и информация по време на инсталацията.

Търговците – партньори на Microsoft също предоставят възможност за „ъпгрейд” от Vista до Windows 7 на вече закупен компютър или лаптоп.
За притежателите на преносим компютър с марката Sony VAIO програмата важи за всички модели официално представени в България. За повече информация и регистрация за „ъпгрейд” посетете страниците на компанията: www.vaio.sony.bg. Компютърът трябва да е закупен в периода между 26 юни 2009 г. и 31 януари 2010 г. и на него да е инсталирана операционна система Windows Vista Ultimate, Business или Home Premium.

Допълнителни минимални хардуерни изисквания са:

1 GHz или по-бърз 32-bit (x86) или 64-bit (x64) процесор
1 GB RAM (32-bit) / 2 GB RAM (64-bit)
16 GB налично дисково пространство (32-bit)/20 GB (64-bit)
DirectX 9 графичен процесор с WDDM 1.0 или по-нов драйвер

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»