OpenSocial

На 1 ноември 2007 Google, Inc. ще открие официално своя проект OpenSocial — набор от най-разпространените API за създаване на социални приложения в Интернет.

OpenSocial ще даде на всички разработчици възможност да създават универсални социални приложения независимо от социалната мрежа или предпочитан сайт.

OpenSocial ще бъде отправна точка за принципно ново ниво на разработка – универсален API подходящ за създаване на приложения за всяка социална мрежа и достъпен за всеки разработчик.

Множество различни API, уникални за всеки сайт, заставят създателите да правят постоянно избор в полза на дадена социална мрежа, за която се създава приложението. OpenSocial ще дава единно стандартизирано решение, което ще позволи на едно приложение да работи във всяка социална мрежа. Потребителите от друга страна ще получат далеч повече функционални приложения.

3 коментара

  1. […] си набор универсални API за всевъзможни социални мрежи е само на няколко дни, той вече успя да привлече към себе си вниманието на […]

  2. News Corp. иска да купи LinkedIn on ноември 25th, 2007

    […] че LinkedIn вече е партньор в OpenSocial мрежата на Google. Още по темата : News Corp. иска да купи […]

  3. Новият iGoogle on юли 1st, 2008

    […] е набор от общи API на социални мрежи. Използването на OpenSocial позволява да се създават приложения и widgets които ще […]


«
»