Приложенията на Google са най-популярни

Приложенията на Google са най-популярни сред производителите на мобилни телефони. До този извод са стигнали аналитиците на Evans Data Corporation в резултат на проучване проведено сред повече от 400 производители на безжични устройства. На второ място по популярност се нарежда Microsoft, а на трето Nokia.

Google е номер 1 в интернет и през изминалата година фокуса на търсачката към пазара на мобилни услуги стана очевиден. Разработването и усъвършенстването на много услуги, оптимизирани за работа с малките екрани на мобилните устройства, както и факта, че в края на 2007 в света ще има около 3 милиарда „мобилни“ потребители, дава огромна възможност на Google да обхване все по-голям дял от пазара“ – заяви John Andrews президент и изпълнителен директор на Evans Data.

Най-популярни са били приложенията за проследяване на обекти и мобилните карти. Повече от 2/3 от анкетираните производители са заявили намерение да преминат към производство на мобилни устройства снабдени с безплатен софтуер и приложения .

Няма коментари

Comments are closed.


«
»