Google показа телефон с Android

Компанията Google показа на изложението Mobile World Congress 2008 в Барселона първото устройство работещо под управлението на мобилната платформа Android. Преди време от мегакомпанията съобщиха, че продуктът ще се появи на пазара през втората половина на годината. Най-вероятно производител на първото Android устройство ще компанията HTC, но не изключено производството да се възложи на Motorola или Samsung.

Android

Неотдавна в Gizmodo бе публикувана фотография напрототипана първото мобилно устройство, работещо под управлението на откритата мобилна платформа Android, пустата от Google и поддържана от обединението Open Handset Alliance. Устройство представлява QWERTY-моноблок с хоризонтален екран и дизайн много характерен за апаратите на компанията HTC, спрягана от експертите за най-вероятен производител на Android.. Фирмата има подобни на устройства, но те работят на базата на Windows Mobile.

Най-очакваното събитие на изложението в Барселона е демонстрацията на S60 touch, в рамките на която се представят сензорният интерфейс със същото название, сензорни технологии S60, едноименният интернет браузър,както и разработките на платформите S60 (Open C, C++, Python), а също и много устройства на базата на S60.

Сензорният интерфейс S60 touch ще функционира в смартфоните на базата на S60 3rd Edition. Управлението може да се осъществява с пръсти или със стилуси. S60 touch ще бъде достъпен за фирмите-разработващи програми за мобилни комуникации най-късно до октомври. Малко по-късно продуктът ще се появи и на пазара.

Новост има и от компанията E-Ten, която на Mobile World Congress 2008 анонсира най-новата версия на известния си комуникатор Glofiish. Работата по създаването му се е проточила през цялата минала година. Главната особеност на мобилния телефон, известен под името V900 е възможността да работи с множество стандарти за цифрови мобилни комуникации и телевизия – от DVB-T и DVB-H до T-DMB и DAB.

Няма коментари

Comments are closed.


«
»