FavIT

Интернет платформа, която позволява лесен достъп до уебсъдържание според индивидуалните нужди и интереси на всеки потребител, подготвя за България рисковият фонд New Europe Venture Equity (NEVEQ).

Българската компания Interactive Media разработва уникалната интернет платформа FAVIT, която предлага на масовия юзър лесен и удобен начин за достъп, събиране и подреждане на едно място на интересната му информация в мрежата, при това на родния му език. До два месеца ще заработи българският FAVIT, а в рамките на 10 месеца ще стартират и локалните платформи в Румъния, Турция, Гърция, Русия, Полша, Чехия, Словакия, Украйна и Естония, всяка от които ще бъде разработена на съответния език.

По своето функционално разнообразие и комбинацията от възможни действия на едно място, FAVIT е съчетание на Web 2.0 услуги, което се предлага за първи път на пазара. В рамките на платформата потребителите имат възможност да извличат бързо и лесно информация според интересите си от множество източници, да обменят и споделят тази информация, да създават своя подредба на полезното за тях уеб съдържание, да създават собствено съдържание без редакция и да го популяризират ефективно с минимални усилия. В допълнение FAVIT интегрира на същото място и редица от функциите, които масовият интернет потребител упражнява редовно в мрежата – уеб търсачка, общуване с други потребители на платформата, създаване на приятелски кръгове или такива по интереси на базата на взаимно предпочитано уеб съдържание.

New Europe Venture Equity (NEVEQ) започна дейността си през март 2007 г. с капитал от 22,5 млн. евро. Фондът управлява проекти на компании от Югоизточна Европа, които разработват високотехнологични продукти и услуги. Общо 40 процента от капитала е от американски инвеститори, по 20 на сто от швейцарски, от ЕБВР и от други инвеститори

1 Comment so far

  1. favit | TechJump! Base on февруари 19th, 2009

    […] Източници: internetreklama, blog.favit,  […]

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»