Застраховки за туризъм

Разходка сред необятните красоти на българския Национален парк Пирин

Българският Национален парк Пирин е едно приказно място, което е изключително богато на недокоснати от човека природни пейзажи и редки животински видове

Национален парк Пирин

Още от древността, когато славяните се заселват на територията на днешна България, те са пленени от красотата и величието на Пирин планина и я оприличават на своя бог Перун, от където произлиза и сегашното и име. Днес, голяма част от планината е защитена територия, под името Национален парк Пирин. Той е един от трите национални парка в България и единственият, който през 1983 година влиза в списъка на ЮНЕСКО за световно природно наследство.

Националният парк Пирин е едно уникално място, което впечатлява със своите природни красоти и забележителни ландшафти. Характерни за парка са многобройните мраморни върхове, искрящите езера, кристално чистите реки, необятните иглолистни гори с многовековни дървета, както и обширните поля, осеяни с красиви растения, с наподобяващи океан цветове.

Националният парк Пирин е и дом на много животински и растителни видове, някои от които могат да се видят единствено тук.
Най-застроената и развита откъм туризъм част на парка е парковият район „Вихрен“. В него се намира и връх Вихрен, който е най-високия в цялата планина, както и най-голямата забележителност на парка – 1300 годишната Байкушева мура. Районът „Вихрен“ се намира в близост до най-големия ски курорт у нас – Банско, което го прави особено атрактивен за хиляди туристи всяка година. Най-големите му забележителности са езерата – Типицки езера, Василашки езера, Дългото езеро, Римбото езеро, както и реките Бъндерица и Деняница, и многобройните скални образувания.

Разходката сред неповторимите природни красоти на Националния парк Пирин е едно незабравимо изживяване, което не може да се сравни с нищо друго, но то крие в себе си и риск от неприятни и непредвидени инциденти. За да сте защитени и спокойни по време на целия Ви престой в парка, както и по пътя за дома, не забравяйте да сключите своята индивидуална или групова застраховка Злополука.

Групова застраховка „Злополука“ предпазва Вас и цялото Ви семейство от всякакви неприятни инциденти.

Застраховка „Злополука“ можете да сключите по няколко начина, като най-удобният, лесен и бърз начин е посредством интернет на онлайн страницата на застрахователна компания Дженерали – online.generali.bg.

Онлайн сключена застраховка от Дженерали ще Ви спести време и пари. Застраховайте се, не разчитайте на късмета.

Няма коментари

Leave a reply

You must be logged in to post a comment.


«
»